Archives

01/05/2018 - 23/09/2018

Sculptour 2018

REFLECTION

Sculptour 2018 'REFLECTION'

Van 1 mei tot 23 september loopt de 17de editie van de Sculptour. Ondertusssen is dit jaarlijks evenement een mijlpaal geworden voor kunstbeleving op de top van de Kwaremont in Kluisbergen.

Sculptour is als kunstmanifestatie gericht op professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland. Dankbaar wordt gebruik gemaakt van de ervaring die de galerie Beukenhof sinds eind jaren 70 heeft opgebouwd in het kunstmilieu.

Het wil een platform bieden aan kunstenaars uit de hele wereld door voor hen de belangstelling te wekken van een breed publiek dat zich door hedendaagse kunst wil laten verleiden. Gestreefd wordt naar diversiteit, zowel in stijl, techniek als materies.

Het internationale karakter van dit project uit zich in het feit dat 20 nieuwe kunstenaars uit 8 verschillende landen hun werk tonen in het hellend landschap van de Vlaamse Ardennen.

Het thema dit jaar is 'Reflection'. Bij sommige kunstenaars leidt dit tot het creëren van fysisch directe reflecties in hun werk. Andere kunstenaars leggen dan meer de nadruk op reflectie als een indicator die de maatschappij aanzet tot nadenken.

Kunst is een taal die iedereen zou moeten begrijpen, wanneer grenzen weg vallen verdwijnen beperkingen.

De inzet van de deelnemende kunstenaars vormt het fundament van deze manifestatie. Enkel dankzij hen kan een dergelijk project zonder enige vorm van subsidie plaats vinden. Dit garandeert voor de organisatoren dan ook een keuzevijheid die berust op decennia lange ervaring in de kunstwereld.

Als organisatoren zijn wij bijzonder verheugd dat wij door dit initatief ons klein stukje paradijs door deze landelijke kunstmanifestatie kunnen delen met de kunstminnaars en dat de natuurliefhebber eveneens aan zijn trekken komt. Onze tuin is een prachtig voorbeeld waar alle ingrediënten, die karakterstiek zijn voor de natuur van de Vlaamse Ardennen, samen vloeien.

Piet Willequet en Lieve Roeland


Retour en haut